Hyggelige lamper til stuen - 3 tips til at finde de helt rigtige lamper

Det er altid svært at finde den rigtige belysning i sit hjem, og især i stuen er det vigtigt, at man har nogle hyggelige lamper, der gør det behageligt at opholde sig derinde. At finde lamper til sit hjem er noget af det vigtigste, når man tænker på at skabe en god atmosfære, da det rigtige lys skaber stemning i hjemmet. Her er 3 gode råd til, hvordan du finder de helt rigtige lamper til din stue.

1. Hvilke slags lamper skal det være?

Hvilke lamper skal der være i din stue? Dette er et stort spørgsmål, for det spørger ikke kun om hvilke lamper, men også om hvor mange. Det er en god ide at holde sig til to til tre forskellige typer lamper, medmindre det er en kombineret spisestue og stue - så kan det være en ide at bruge lamperne til at dele de to rum op.

Skal der være hængelamper, gulvlamper eller bordlamper? Det kan også være, du er mere til væglamper, som hænger ved din sofa. Der er meget at tage stilling til, og derfor er det en god hovedregel kun at have to til tre forskellige typer lamper, så der ikke opstår stilforvirring i dit hjem. Hvis du har spisestue og stue kombineret, er der mange, som foretrækker at have hængelamper over spisebordet, da det skaber et rum, hvor man spiser. Det er også et plus, at man kan se, hvad man spiser.

Hvis du er typen, der har et læsehjørne i din stue, vil det give mening at have en god læselampe ved siden af, som du så kan tænde, når det bliver mørkt, og du gerne vil sidde i din lænestol med et uldtæppe og læse en god bog. 

2. Hvilken stil er mit hjem i?

Når du ved, hvilke type lamper du gerne vil have i din stue, skal du overveje, hvilke slags lamper du gerne vil have, både i farve og brand. For at skabe en rød tråd igennem ens hjem, kan det give mening at samme brand går igen flere steder i hjemmet. Når du vælger lamper, giver det mening at spørge dig selv, om du har en moderne smag, eller om du er mere til det hyggelige, om du godt kan lide det rustikke eller om det gerne må være gammeldags med mange detaljer. Farven på dine lamper er det næste, som du skal overveje. 

Lamper kan fås i alle slags farver og former, og for ikke at skabe total stilforvirring, bør du vælge nogle lamper, der passer sammen. Men lamper kan også bruges som et personligt kendetegn i dit hjem, som siger noget om din stil og din personlighed. Så det giver god mening at vælge nogle lamper, som virkelig taler til dig, og det kan være sjovt at være modig og sætte en lampe, der er knaldgul ind i stuen - eller at have en EOS fjerlampe over din sofa, fordi det ser hyggeligt og indbydende ud.

Der er et hav af brands, som laver lamper i alle mulige afskygninger, så du kan nemt finde hyggetæppet frem og sidde i flere timer og kigge lamper igennem på internettet efter dem, som du forelsker dig i.  

3. Varmt eller koldt lys?

Det næste, du skal overveje i din jagt på lamper, er om du er til koldt eller varmt lys. Dette er vigtigt, når du køber pærer til lamperne. Hvis du har købt en lampe, hvor pæren kan ses, giver det mening at købe en pære, som sender et varmt lys ud, da det ikke vil gøre ondt i øjnene som et koldt lys vil.

Hvis man kan se pæren, skal du også gøre overvejelser omkring æstetikken. Hvordan skal pæren se ud og skal den sende farvet lys ud? Der er mange former for pærer, den behøver ikke være rund, men kan derimod nemt være aflang. Det er også meget moderne at have en pære, som ligner en gammeldags glødepære.

Man kan få pærer, der lyser i forskellige farver, dette kan også være med til at skabe stemning med varmt og koldt lys. Det, der er nemmest, er at tage ud og se, hvilke forskellige pærer, der er at vælge igennem og så finde ud af, hvad der passer til din nye lampe og dit hjem.  

Her fik du tre råd til, hvordan du køber din nye lampe.

Menu
Top